Thea Gouverneur: В чому «родзинка» наборів для вишивання хрестиком

Фото Набори Thea Gouverneur

З ім’ям Thea Gouverneur асоціюють одні з найбільш вишуканих сюжетів для вишивки. Унікальний впізнаваний стиль — максимальна реалістичність, складність відтінків, гармонійне поєднання кольорів та витонченість форм – є її незмінною візитівкою ось уже понад 60 років.

 

Набори для вишивання Thea Gouverneur – це і неповторні оригінальні сюжети, і добре пропрацьовані схеми, і якісні матеріали для вишивання – все те, що дає змогу створювати справжні витвори мистецтва та насолоджуватися ними довгі роки.

Трішки історії про саму засновницю і з чого все починалося

Thea Gouverneur – одна з найуспішніших компаній-виробників наборів для вишивки. Її засновницею є відома нідерландська художниця, дизайнерка з вишивки хрестиком та рукодільниця Теа Гувернер. Її сюжети публікують у багатьох спеціалізованих журналах, а набори фірми з успіхом продаються у Європі, Америці, Австралії та, звісно ж, у рідних Нідерландах.

Теа Гувернер найбільш відома своїми чудовими, надзвичайно деталізованими схемами квіткових сюжетів. І це недивно, адже любов до квітів захопила її ще у дитинстві. Увесь свій вільний час вона проводила в саду, де її батько займався селекцією рослин, і допомагала у вирощуванні квітів та догляді за ними.

«Я зростала у мальовничому, оточеному квітковим полями, селі Сассенхейм. Коли я дивилася у вікно своєї спальні навесні та влітку, я бачила безкрайні поля квітів, що простягалися так далеко, як сягало око», – згадує Теа.

Після закінчення школи дівчина вступила до Королівської академії мистецтв в Гаазі на курс викладання малювання та дизайну одягу. Тут відбулося її перше знайомство зі світом вишивки. На заняттях Теа старанно вивчала усі вишивальні техніки та прийоми і не помітила, як захопилась ідеєю створення власних сюжетів.

Після закінчення академії вона повернулась додому та почала викладати малювання у місцевій школі, весь вільний час присвячуючи вишивці. Натхненна квітами, що завжди були важливою частиною її життя, Теа Гувернер в цей час починає створювати власні сюжети для вишивання хрестиком. У 1959 р. вона зібрала усі свої проєкти та розпочала власний дизайнерський бізнес. Спочатку слава прийшла до неї у рідних Нідерландах, а з роками бренд Thea Gouverneur став відомим на увесь світ.

На сьогодні в активі майстрині – понад 500 дизайнів на найрізноманітніші теми. Особливим попитом користуються релігійні сюжети із серії «культура», міста та, звісно ж, квіти.  

Ікони від Thea Gouverneur, в чому їх особливість

Сюжети на релігійні теми можна знайти у будь-якого виробника наборів для вишивки. Однак мало хто з них може запропонувати образи настільки глибокі та реалістичні, що їх легко можна прийняти за витвори іконопису минулих століть. Ікони від Thea Gouverneur – окремий вид мистецтва.

Фото ікони Тея Гувернер

І це не дивно, адже основою сюжету, приміром, Ікони Спас Нерукотворний стало одне з найбільш стародавніх канонічних зображень образу Христа, відтворене у XIV столітті та привезене з Константинополя митрополитом Київськім та Всія Русі, а однієї з найбільш шанованих серед вишивальниць Ікони Божої Матері – написана ще за часів Візантії у XIII столітті Ікона Богородиці Одигітрії, яка нині зберігається в монастирі Хіландар на горі Афон.

Еталонної схожості з оригіналами Thea Gouverneur досягає детальним пропрацюванням схем для вишивки, точним підбором кольорів і відтінків та умілим поєднанням вишивальних технік та матеріалів. Результат готової роботи дійсно вражаючий — милуючись вишитими образами, ви щоразу подумки будете переноситися у стіни мистецької галереї чи храму, де зберігаються автентичні ікони, що дійшли до наших часів з глибини століть.

Релігійні сюжети від Thea Gouverneur вишиваються рахунковим хрестиком на канві Aida 16-го або 18-го канту, бавовняними муліне DMC, кількість кольорів може сягати 80. Для оздоблення вбрання святих також часто використовуються металізовані нитки золотого та срібного кольорів. 

Серія «міста»

Особливе місце в сюжетах від Теа Гувернер займають майстерно розроблені композиційні дизайни міст та столиць найбільших країн світу, серед яких Нью-Йорк, Лондон, Рим, Амстердам, Єрусалим, Сідней, Стамбул та багато інших.

Фото Набір хрестиком Місто Тея Гувернер

На картинах зазвичай зображені найвизначніші споруди та архітектурні пам’ятки планети, що є візитівкою тієї чи іншої країни – Ейфелева Вежа у Франції, Собор Святого Петра у Ватикані, гора Рашмор з барельєфом чотирьох найвідоміших американських президентів у Сполучених Штатах Америки, Сіднейський оперний театр в Австралії тощо.

Велика частина фону на цих картинах не зашивається, тому за бажанням рукодільниці набір може бути укомплектовано Аідою або рівноміркою. Деякі дизайни також доступні у комплектації з чорною Aідою.

Міста на темному фоні – це окремий вид любові та інший погляд на красу та велич видатних споруд сучасності. Але вишивка сюжету на чорній основі потребуватиме і додаткових зусиль від майстрині, тож для полегшення роботи вам може знадобитися лупа з підсвіткою, а також п’яльця чи станок.

Правильна організація вишивального процесу дозволить отримати у підсумку неперевершений результат, що стане достойною окрасою вашої оселі.

 

Квіти

У вишивальному здобутку Thea Gouverneur безліч сюжетів на найрізноманітніші теми. Проте найбільш відомою у світі рукоділля вона стала завдяки своїм чудовим схемам квіткових сюжетів. Квіти – це особлива пристрасть дизайнерки, і їх натуральність у її виконанні вражає. У своїй творчості вона знову та знову повертається до квітів, щоразу по-новому відкриваючи світу їх красу та досконалість.

Раніше Теа робила замальовки в саду, і саме тоді розвила увагу до деталей. Вона хотіла, щоб рослини на її малюнках виглядали так само, як і в реальному житті. Зараз вона проєктує схеми для вишивки на комп’ютері, однак підхід до кожного дизайну залишається незмінним — вона вивчає квіти, фотографує їх з різних ракурсів і складає в єдину картину з кількох різних.

Люди інколи запитують жінку, звідки вона черпає натхнення для своїх дизайнів, і це питання завжди її дивує.

«Подивись у своє вікно, і ти побачиш натхнення скрізь – у садах, живоплотах, полі, лісах та пагорбах. Там росте стільки красивих рослин, що не вистачить часу, щоб усіх їх вишити» — завжди відповідає Теа.

Усі сюжети надзвичайно деталізовані, адже художниця любить використовувати для їх створення велику кількість кольорів та відтінків. Такі багатокольоровки через постійну зміну ниток вишиваються складніше і повільніше, але фінальний результат готової роботи, реалістичний та природній, без сумніву того вартий!

Квіти від Thea Gouverneur – це сюжети переважно з неповною зашивкою, тому вони, як і міста, доступні для вишивки на білій та чорній Аіді, а також на рівномірці. Квіткові композиції на темній основі виглядають особливо неймовірно – чорна основа додає дизайну об’єму та невагомості.

Серед квітів від Thea Gouverneur є багато сюжетів з гортензіями. Зверніть увагу ось на цей розкішний семплер, що полонив уже не одне вишивальне серденько.

Зображення набори Thea Gouverneur Гортензії      Фото набір Гортензії

Де купити?

Купити Thea Gouverneur можна звісно ж у нашому інтернет-магазині Мережка. Тут ви знайдете сюжети серій «ікони», «міста», «квіти та рослини», «тварини», а також натюрморти та семплери.  Вибрати набори можна тут: https://merezhka.com.ua/catalog/nabory-dlya-vyshyvannya-khrestykom--thea-gouverneur

Також на нашому сайті ви зможете обрати вишивальне приладдя, яке полегшить вашу роботу і зробить вишивальний процес максимально зручним та комфортним.

Ми будемо раді відповісти на ваші питання та допоможемо оформити замовлення! 

Дякуємо, що обрали наш інтернет-магазин!

З любов’ю, ваша Мережка!

Поділитись: