Діамантова (алмазна) мозаїка - новинка останніх років

Фото алмазна мозаїка

У світі рукоділля вишивка займає почесне місце. Створення візерунків на полотні нитками, стрічками, бісером є найвідомішими різновидами цього мистецтва. Хист, терпіння, вміння, досвід – складові, які впливають на кінцевий результат роботи. А для цього треба мати бажання і час.

Алмазна вишивка відкрила новий напрям рукоділля. Все що вам для неї знадобиться – це акуратність, уважність та посидючість. Один погляд на яскраві малюнки-схеми запалює творчу іскру та спонукає заповнити їх кольоровими гранованими камінцями. Різноманіття тематичних сюжетів та розмірів картин вражає і дорослих, і дітей. З діамантовою вишивкою дозвілля набуває нових барв.

Картини без голки та нитки

Набір для створення картини складається з декількох позицій. Голки, нитки та спеціальне приладдя не потрібне. В наборі є:

  • клейова основа із малюнком-схемою;
  • комплект камінців різних кольорів;
  • пінцет, стілус або олівець із силіконовою подушечкою;
  • лоток для сортування стразів;
  • інструкція

Наповнення наборів залежить від виробника, але переважно вони складаються із стандартних позицій. Діамантова мозаїка – це сенсація у світі рукоділля, адже результат завжди виходить яскравим, іскристим, завдяки блиску камінців, та бездоганним. Вибрати набори в нас на сайті Ви можете тут.

Переваги діамантової мозаїки

Кропітка робота приносить заспокоєння. Це свого роду медитація. Є тільки ви, полотно і іскристі «діаманти». Камінець за камінцем проста схема перетворюється на шедевр – витвір мистецтва. Уявіть тільки – це результат вашої роботи та терпіння. Наскільки швидко картина буде завершена, залежить від її розміру, вільного часу та посидючості. Переваги діамантової мозаїки полягають у наступному:

  • універсальність вікових категорії (підходить і дорослим, і дітям);
  • не треба опановувати техніку викладання мозаїки;
  • прогнозований естетичний результат;
  • розвиває творчі здібності;
  • незвичайна фактура та 3D-ефект.

Тематичне розмаїття мозаїк

Вибір сюжетів надзвичайно великий. Можна годинами  перебирати каталоги за улюбленими категоріями, щоб підібрати мозаїку. Домашні і дикі тварини, натюрморти, пейзажі, фентезі, люди, міста, метелики, їжа та напої, автомобілі та мотоцикли, море, риби – популярні тематичні напрямки.

Алмазна вишивка та ікони – поєднання сакрального змісту та мистецтва. Образи Пресвятої Богородиці, Миколая Чудотворця, Божої Матері, Пресвятої Діви Марії – приклади мозаїк на релігійну тематику. Ще один напрямок творчих робіт – це обереги для затишку в хаті, родинного щастя, кохання, на вдачу та від заздрощів. Велике різноманіття тематичних сюжетів дає можливість кожному обрати мозаїку для проведення спокійного та затишного дозвілля.

Алмазна вишивка для дітей – цікавий різновид творчого дозвілля. Набори з підрамниками можуть стати гарним подарунком на день народження чи свята. Дитячі сюжети, улюблені герої з мультфільмів, казок, книжок, іграшки – безліч цікавих ідей. Дозвольте своїм дітям проявляти себе творчими особистостями.

Корисні поради

Основа мозаїки має клейку поверхню, на яку згідно схеми кольорів кріплять камінці. Якщо ви хочете отримати більш сяючу картину, обирайте набори із круглими стразами. Вони мають огранювання, яке і є гарантією більшого блиску. Рукодільниці іноді цікавляться можливістю використовувати камінці різного виду (квадратні і круглі). Можна, але одна і та сама схема, виконана стразами різної форми, буде мати зовсім інакший вигляд.

Алмазна вишивка на підрамнику – це в першу чергу мова про зручність. Відразу натягнуте полотно на дерев’яну основу є готовим витвором, який треба лише дооформити в кольорах та повісити на стіну. Якщо підрамник до комплекту вишивки не входить, оздоблення можна виконати самостійно після завершення творчого процесу.

Варто знати маленький секрет збереження клейової основи. Під час роботи поступово знімайте захисну плівку зі схеми та опрацьовуйте обмежені частини зображення. Це забезпечить збереження клейової функції поверхні полотна. При роботі з діамантовою мозаїкою варто дослухатись до наступних порад:

  • стрази треба злегка притискати до малюнку;
  • приклеювати камінці треба чітко і рівно з першого разу;
  • для вирівнювання рядків можна використовувати лінійку;
  • якщо зображення велике, варто придбати підставку під руку;
  • викладати мозаїку варто з країв схеми;
  • помилково приклеєні камінці видаляють пінцетом;
  • однакові за кольором зони зручно викладати шахматним методом.

 

Діамантова вишивка має феєричний естетичний ефект. Яскраві кольори, оригінальні тематичні сюжети, блиск – готові мозаїки зачаровують. Обирайте, що вам найбільше подобається. Сьогодні можна викласти пейзаж, завтра – натюрморт чи репродукцію картини відомого художника. В будь-якому випадку це стане справжнім витвором мистецтва, створеним вашими руками.

Поділитись: