Хобі для дівчат: 22 незвичайні та цікаві ідеї

хобі для дівчат ідеї

Зараз стільки оригінальних ідей для творчості, великий вибір унікальних матеріалів, що знайти заняття для душі зовсім не складає труднощів. В кожної людини рано чи пізно з’являється хобі. Воно наповнює вільний час змістом. Хобі порівнюють з медитацією. І в цьому дійсно щось є. Творчість дарує не тільки позитивні емоції та настрій, але й гарні роботи.

Популярні жіночі хобі

Про різноманіття творчої діяльності можна розмовляти нескінченно. Саме тому викликає інтерес питання, а які є хобі для дівчат. Це широка тема в повному розумінні цього слова. Від класичної вишивки до створення унікального інтер’єрного декору та прикрас — кардинально різні напрямки, які об’єднує невичерпна творча енергія.

Все починається з бажання організувати вільний час, а з часом хобі може стати сенсом життя. В соціальних мережах є багато цікавих акаунтів, які пропонують вироби ручної роботи: прикраси, в’язані речі, новорічні іграшки, вишиванки та ін. Відкрийте і ви для себе світ творчості. Пропонуємо вашій увазі добірку популярних видів хобі. 

1. Вишивка

вишивка як хобі

Цей різновид рукоділля найпопулярніший в Україні. Він завжди викликав інтерес. Вишивати — традиція, яку майстрині бережуть та плекають. Кожна їх робота викохана терпінням та любов’ю, а також є беззаперечним витвором мистецтва.

В українській культурі рукоділля вважалось обов’язковою умовою сімейного добробуту. Саме тому в хатах завжди було багато вишитих речей: одяг, предмети інтер’єру, постільна білизна. Часи минають, а рукоділля стає все популярнішим.

Сучасна вишивка ввібрала в себе традиційні елементи, техніки та набула нових рис. Проявляється це в тематичному розширенні творчих діапазонів, використанні матеріалів та інструментів, про які раніше й мови не було.

Наші бабусі та прабабусі користувались для вишивки п’яльцями, голками та нитками. Зараз рукодільниці можуть зробити процес швидшим та ефективнішим  за допомогою:

  • готових схем та тканин різних кольорів і фактур;
  • станків для вишивання, тримачів для п’ялець;
  • різноманітних голок;
  • спеціальних ножиць;
  • магнітів тримачів для паркування голок і ін.

І це лише мала частина того, що є в магазині для вишивальниць. Органайзери для муліне та бісеру, голківниці, олівці для розмітки тканини, тримачі для охайних краєчків вишивки, пристрої для китичок — вивчення приладдя для цього різновиду рукоділля заслуговує окремої уваги.

вишивка хобі для дівчат

Вишивка — це стан душі. Роботи створюють з використанням муліне, бісеру, стрічок. Хтось вишиває ікони та ангелів, іншим подобаються пейзажі, квіти, вовки, лебеді, іграшки, прикраси з мікровишивкою, одяг. В такому різноманітті завжди знайдеться напрямок хобі для дівчат відповідно до вподобань. Традиційно найпопулярнішим виробом ручної роботи залишається вишиванка. 

2. Бісероплетіння

Яскраве та цікаве бісероплетіння доступне кожній людині, яка шукає заняття для душі. Починають з найпростіших схем, поступово підвищуючи рівень складності. Ланцюжки, бісерне полотно, об’ємні та плоскі квіти, фігурки тварин, дерева, жіночі прикраси (кольє, браслети, сережки) — вам просто треба мати багато бісеру, бажання творити та терпіння. 

Цей різновид рукоділля один з найдавніших. Батьківщиною бісероплетіння є Стародавній Єгипет. Штучні намистинки арабською мовою називались «бусра». Від цього слова і походить їх сучасна назва — «бісер».

На теренах наших земель про нього знали ще за часів Київської Русі. Бісероплетіння активно розвивалось, але найбільшої популярності здобуло у 18 ст., а на початку 20 ст. на Буковині та Галичині були засновані майстерні, які виготовляли прикраси. Вже тоді вироби українських майстринь мали великий попит. Вони представляли свої роботи на Лейпцігських Ярмарках, були модними та цінувались у Парижі, Варшаві та Лондоні.

Сучасне бісероплетіння не тільки не втратило своєї актуальності, а продовжує активно розвиватись. Воно стало доступним широкому загалу в 19 столітті, коли було винайдено масове виробництво бісеру машинним способом. Зараз ним можуть займатись всі охочі. В магазині для рукоділля є всі необхідні матеріали: бісер в широкій кольоровій гамі, стеклярус, намистини, голки, органайзери для бісеру, нитки, волосінь, фурнітура, ножиці і ін. Такі види хобі викликають інтерес як в дорослих, так і дітей.

3. В'язання

Якщо ви шукаєте спокійний та медитативний вид рукоділля, тоді в’язання обов’язково. На вибір є два основних напрямки — з використанням спиць або гачків. Існує також машинне в’язання та пальцями. Техніка виконання робіт різна, тому і вироби теж відрізняються. Одяг, іграшки, декоративні елементи, предмети побуту та інтер’єру (килимки, покривала, серветки, скатертини) — безліч ідей та гарних речей.

З 2005 року відзначається Всесвітній день ручного в’язання (World Wide Knit in Public Day). Хоча свято й немає офіційного статусу, але це не заважає тисячам майстринь радіти своїй приналежності до нього. Його започаткувала парижанка Даніель Ландрес.

Є ще кілька цікавих фактів про в’язання спицями або гачком. В процесі роботи покращується пам’ять, дрібна моторика, уважність, зменшуються ревматичні болі в руках. А найголовніше, що людина стає щасливішою. Знаєте чому? Бо в момент в’язання виробляється гормон щастя — серотонін. 

В’язання — не лише захопливе рукоділля, але й спосіб знайти однодумців та творити гарні речі. Виберіть, що вам більше подобається, — спиці або гачки. Придбайте гарну пряжу, знайдіть творчі ідеї для хобі та реалізовуйте їх у вільний час.

4. Діамантова мозаїка

Світ рукоділля вміє вражати, і діамантова мозаїка дійсно підкорила серця багатьох майстринь. Суть полягає у викладанні картин акриловими стразами. Вибираєте бажану тематику та купляєте готовий набір. В ньому є схема, заповнюючи яку створюється яскраве, блискуче та гарне зображення. Пейзажі, натюрморти, домашні улюбленці, букети, птахи, метелики, релігійні мотиви, море, кораблі — тематично вибір безмежний.

Акрилові діаманти різних кольорів є в складі наборів. Гама підібрана чітко до зображення на схемі. Також в комплекті може бути підрамник. Готові роботи зазвичай ставлять в рамку та вішають на стіну, колекціонують або ж дарують близьким. Діамантова мозаїка ніколи не набридне. Кожну нову картину хочеться якнайшвидше завершити, щоб побачити ії в кольорі.

5. Валяння або фелтінг

фелтінг, хобі для дівчат

Суть фелтінгу полягає у створенні виробів методом валяння вовни. Унікальне та цікаве рукоділля. За допомогою валяння створюють іграшки, аксесуари, одяг, картини, прикраси. В процесі використовують виключно натуральну вовну. Тільки вона піддається валянню.

Фелтінг не є новинкою у світі рукоділля. Сама техніка та її суть мають історію в кілька тисяч років. Сучасне валяння вовни відрізняється більшою художністю, винахідливими формами та новими мотивами. Сумочка з елементами фелтінгу, брошка з квітами, візерунки на тканинах — деякі приклади творчих робіт.

Організувати валяння з вовни досить просто. В спеціалізованому магазині для творчих майстринь можна придбати все необхідне:

  • вовну різних кольорів;
  • підкладку (основу);
  • набір голок;
  • декор;
  • наперстки.

Валяння — заняття, яке дарує гарний настрій. Особливо часто виготовляють іграшки, сувенірні фігурки. Це такі прибуткові хобі, які дійсно викликають інтерес у багатьох людей. Займатись цим рукоділлям можуть люди різного віку. Головне — творча наснага. 

Читайте також: Як заробити жінці вдома

6. Прикраси ручної роботи

Створення прикрас — рукоділля, яке претендує стати чимось більше, ніж творчим захопленням. Воно має комерційний потенціал. Прикраси дають можливість вирізнятись, проявляти себе, формувати свій особливий стиль, тому на них завжди є попит.

Для створення виробів потрібно підготувати матеріали та інструменти для реалізації найсміливіших творчих задумів. Це приємні клопоти щодо вибору та формування наборів, в яких мають бути:

  • тримачі для кулонів (бейли);
  • затискачі, замки;
  • основи для кольє;
  • з’єднувальні кільця, рондели, спейсери;
  • намистини та бісер різних кольорів;
  • натуральне та штучне каміння;
  • шнури, декоративний дріт, ланцюжки і ін.

Прикраси виготовляють у вигляді класичної біжутерії з намистинами, камінням та з бісеру. Кожен напрям має творчі особливості. Прикраси з бісеру виглядають особливо самобутньо. Вони часто доповнюють бохо або етностиль в одязі.

Мікровишивка — ще один творчий напрям. Техніка виконання та стиль прикрас кардинально відрізняється від бісероплетіння. І це не класична вишивка, адже розмір кожного стібка складає 1 мм. Хрестик, напівхрестик, гобеленовий стібок — техніки, в яких працюють майстрині. Створення таких прикрас є дуже кропіткою та делікатною роботою. Вироби виходять елегантні та самобутні.

хобі для дівчат мікровишивка

В техніці мікровишивки створюють жіночі браслети, кулони, каблучки, брошки, шпильки для волосся, наручні годинники. Для чоловіків майстрині виготовляють запонки.

Щоб виріб виглядав виразно, особливу увагу потрібно приділити вибору ниток. Кольори в напівтонах в такому масштабі не сприймаються. Вони мають бути контрастні.

Майстрині використовують бісерні голки, бо вони найтонші й ними легше робити стібки. Зверніть увагу на готові набори для мікровишивки. В них вже підібрані матеріали за поданою схемою. Для початківців це зручний формат роботи. Мікровишивка хоча і не проста за технікою виконання, але дуже захоплива та високоестетична.

7. Картини за номерами

Для прихильників малювання картини за номерами — чудовий вибір. Заняття не потребує особливих талантів чи вміння робити ескізи, підбирати кольорову гаму фарб, визначатися з технікою виконання. Все, що вам треба, — настрій для малювання, вільний час та набір з картиною. В нього входить:

  • бавовняне полотно на підрамнику з пронумерованим ескізом;
  • схема малюнку з номерами елементів за кольорами;
  • акрилові фарби з підібраними кольорами для зображення;
  • пензлики різної товщини (переважно 3 шт.);
  • кріплення до стіни.

Тематичне різноманіття вражає пропозиціями. Головне, що ви самостійно можете створити картину для вашої оселі. Знайдіть картину, яка вас буде надихати на малювання, та творіть красу.

8. Декупаж

«Творче заняття для душі» — влучно сказано про декупаж. Опанувавши його, ви повернете до життя безліч старих речей. Вони набудуть нового вигляду та естетичної цінності. Це одне з найпопулярніших хобі серед жінок.

Декупаж став цікавити майстринь в 17-18 ст. На початку техніку декорування використовували для прикрашання меблів. А зараз асортимент предметів суттєво розширений: шкатулки, таці, посуд, рамки для фото, вази, коробки, пляшки, ялинкові прикраси і ін. Працювати можна з різними поверхнями (шкіра, скло, пластик, дерево). Головне — правильно їх підготувати.

Декупаж часто називають серветковим декором. З ним старі речі оживають. Основним матеріалом можуть бути не лише магазинні серветки з малюнками, а й газети, журнали, старі книжки. В них шукають малюнки, зображення, цікаві слова та шрифти, які переносять потім на предмети.

Декупаж відкриває нові творчі горизонти. Для нього завжди безліч ідей. Спробуйте декорування предметів за цим методом. Його переваги полягають у доступності матеріалів та простій методиці виконання.

9. Шиття

Вміння шити дає широкі творчі можливості та практичне призначення. Для отримання навичок потрібно пройти курси, де дадуть знання щодо:

  • вибору інструментів і пристроїв;
  • ручних, машинних швів та стібків, декоративних рядків;
  • особливостей розкрою та побудови лекал;
  • різновидів застібок та їх обробки та ін.

Шиттю треба вчитися, але ви зможете реалізувати всі свої творчі задуми. Власноруч створений одяг має зовсім іншу енергетику, ніж готовий з магазину. Також йому притаманні риси унікальності, неповторності та ексклюзивності. Хто шиє з любов’ю, той отримує від цього задоволення.

Якщо ви хочете займатись пошиттям одягу, аксесуарів, постільної білизни чи інших гарних речей, потрібна якісна швейна машина та матеріали. В арсеналі майстрині мають бути якісні голки та голківниці, нитки для різних тканин, ножиці, маркери та багато інших інструментів. В спеціалізованому магазині рукодільниці можуть придбати й різноманітну фурнітуру для своїх виробів: замки, ґудзики, бісер, намистини та стрічки для декорування та ін.

Буде ваше хобі виключно для задоволення чи перетвориться на бізнес — особистий вибір. Нерідко буває так, що люди свідомо змінюють напрям основної діяльності. В будь-якому випадку все починається з бажання шити, творити та створювати гарні речі.    

10. Створення аксесуарів

Вінки для волосся, брелоки, візитниці, капелюхи, сумки своїми руками — все це аксесуари, виготовлення яких може стати вашим захопленням. Для творчого натхнення безліч варіантів. До речі, виготовлення сумок дійсно є популярним. Їх роблять з тканинних матеріалів, джуту, пряжі, шкіри, намистин. У продажу є спеціальна фурнітура для таких виробів. Сумок в жіночому гардеробі ніколи не буває багато, тому попит на них стабільно високий.

Початківцям дуже просто спробувати себе в новому для себе рукоділлі. Треба просто придбати готовий набір для виготовлення сумки. Там вже є все необхідне:

  • текстильна торбинка;
  • нитки та голки;
  • термостержень для перенесення малюнку;
  • п'яльця;
  • схема.

Такі набори зручні та прості у використанні. Лишається тільки зробити все за поданою схемою та отримати позитивні емоції від творчого процесу. В результаті ще й буде авторський аксесуар. Відмінний варіант для хобі вихідного дня як для дорослих, так і підлітків.

11. Декорування

Рукодільниці прагнуть зробити простір навколо себе затишним, комфортним та гарним. Саме це лежить в основі бажання декорувати предмети та речі в інтер'єрі. Зараз так багато матеріалів та заготовок для декорування, що тільки і встигай реалізовувати цікаві хобі та творчі ідеї. Ось деякі з них:

  • виготовлення пасхальних, різдвяних, новорічних вінків на двері;
  • вишивання подушок та декорування скатертин;
  • створення інтер’єрних панно та килимків для вітальні, спальні та на кухню.

Найпоширеніші предмети для декорування — наволочки для подушок. В інтер’єрі вони мають естетичне призначення. Декорування виконують у килимовій техніці або хрестиком. Вони мають різний візуальний ефект. Так можна дати друге життя не тільки подушкам.

Килимова техніка декорування не вимагає спеціального обладнання чи тривалого навчання. Вам достатньо мати спеціальну голку з регулюванням висоти петлі, нитковтягувач, тож жодних складних станків. Для початківців можна взяти готовий набір. В ньому будуть відразу полотно для виробу, нитки, інструменти, схема.

Набори для вишивання гобеленом — різновид декорування, який підходить для виготовлення панно, наволочок для подушок, аксесуарів. Ви можете створити картини з надзвичайною деталізацією елементів. Вони стануть цінним декором для інтер’єру. Особливу увагу також заслуговують набори для вишивання гобеленом. В них є все необхідне: тканина, голки, муліне по ключу, схема та інструкція. Дуже зручний формат. Головне, що вибір тематики необмежений. Кожен раз ви поринатимете у нову роботу з цікавістю та задоволенням.

12. Карвінг

Створення декоративних композицій та натюрмортів з фруктів та овочів — унікальний та творчий карвінг. Доступнішими словами‎ — це художнє різьблення, але основний матеріал не деревина. Заняття потребує навичок, акуратності та філігранних дій.

Мистецтво карвінгу походить з Азії, а саме з Китаю. Історія виникнення нараховує понад 2000 років. В Європі мистецтво з’явилось на початку 20 століття, коли в 1934 році в Таїланді була відкрита перша школа з карвінгу для майстрів з інших країн.

Щоб спробувати себе в цьому рукоділлі, потрібен гострий ніж з тонким та гнучким лезом. Звичайно, терпіння теж потрібне. Для складніших робіт та при бажанні розвиватися знадобиться набір додаткових інструментів для роботи з різними фруктами та овочами. Вони відрізняються за розміром, формою та твердістю, тож одним ножем не обійтися.

Якщо ви опануєте карвінг, кожен ваш святковий стіл не буде банальним та одноманітним. Декорування вийде на новий рівень. А ви будете отримувати безліч компліментів за філігранно виконану роботу та творчу фантазію.

13. Квілінг

Серед усього різноманіття творчих захоплень увагу привертає квілінг — створення картин та композицій з паперових смужок. Неймовірно, що можна зробити з такого простого матеріалу. Це і декоративні панно, оформлення листівок, блокнотів, особистих записників.

Суть полягає в тому, що потрібно закручувати тонкі смужки в різноманітні фігури. Потім їх склеюють і далі складають з елементів потрібне зображення. Серед матеріалів використовують кольоровий папір та гофрований картон.

Раніше в епоху Відродження квілінгом займались європейські монахи. Вони зрізали з позолочених країв книг паперові смужки та прикрашали ними обкладинки. Декоративна ціль полягала у відтворенні золотих візерунків.

Зараз декорування в техніці квілінг застосовують не лише для листівок та блокнотів. Оформлення меблів, картин, посуду, предметів інтер’єру також має попит. Художні роботи з квілінгу навіть виставляють в галереях США та Європи. Це не просто захоплення та хобі. Можливо, саме ваші роботи будуть наступними на міжнародних виставках.

 

Незвичайні хобі для цікавого проведення часу

Мистецтво має широкі горизонти. В кожному різновиді відображаються національні традиції народів і країн, де вони були винайдені та розвивались сотні і тисячі років. Японія, Китай, Мальта, Англія, Франція та багато інших країн — географія немає меж.

З попередніми варіантами рукоділля більшість людей знайомі. Зараз пропонуємо розглянути не тільки незвичайні хобі, а дійсно унікальні та естетично багаті. Хто знаходиться в пошуках ідеї для цікавого проведення часу, може її тут знайти. 

14. Айріс-фолдінг

Для айріс-фолдінгу вам потрібні папір та картон, а ще творча наснага. Суть полягає у створенні декоративних фігур та зображень методом складання паперових смужок у вигляді спіралі. Це робиться за визначеною схемою.

На кольоровому папері виконують наскрізний проріз певного силуету. Наприклад, серце, квітка, жіночий капелюшок, пташка. Коли є час та натхнення можна робити складні роботи з багатьма деталями. Зображення міста чи будівель буде дуже оригінально виглядати. І далі утворений простір спірально викладають паперовими смужками. Унікальні роботи виходять з використанням шкіри, тканини, певних фактурних матеріалів.

Айріс-фолдінг має голландське коріння. І багато сучасних дизайнерів використовують для декорування інтер’єрів роботи в цій техніці. Головна перевага полягає у простоті техніки, тому опанувати її можуть як дорослі, так і діти. З матеріалів вам треба підготувати:

  • папір різний за кольорами і фактурами, картон;
  • клей та скотч;
  • ножиці та канцелярський ніж;
  • лінійку та скріпки;
  • олівці та фломастери;
  • декор (бісер, намистини, стрічки).

Для айріс-фолдінгу всі матеріали доступні та більшість з них є навіть вдома. А далі все залежить від вашої фантазії. Немає творчих меж. 

15. Скрапбукінг

Якщо у вас любов до блокнотів, фотоальбомів з великою кількістю цікавих деталей та декорування, тоді скрапбукінг стане ідеальним вибором. Такі жіночі хобі привертають багато уваги. Вам знадобляться спеціальні скрап-матеріали, за допомогою яких і оформлюють рамки, календарі, але найбільшу популярність мають блокноти, фотоальбоми та тревелбуки. Скрапбукінг має великий комерційний потенціал, тому часто майстрині роблять вироби в домашніх умовах на замовлення та для продажу.

Блокноти в техніці скрапбукінг можна довго розглядати з цікавістю. Там безліч оригінальних та тематичних зображень, наліпок, оригінальної фурнітури, надписів, фактур. Кожна нова робота є неповторною, бо двох однакових екземплярів майстрині не роблять. Якщо є якесь унікальне хобі, то скрапбукінг є саме таким.

Спільнота скрапбукерів нагадує об’єднання вишивальниць. Вони проводять курси, зустрічі, майстер-класи, в них своя термінологія, виробники матеріалів, виставки та ін. Скрапбукінг — цілий світ, який може стати для вас більше, ніж хобі.

16. Вишивка на картоні (ізонитка)

Вишивка нитками на картоні — ізонитка. Таке заняття розвиває дрібну моторику, вчить орієнтуватись на папері, а також уважності, посидючості. Саме тому ізонитку рекомендують для дітей. Опанування цієї техніки є вдалим стартом для класичного вишивання. Такі ідеї для хобі варто брати до уваги.

Ізонитка стала популярна наприкінці 19 ст. Зараз нею займаються майстрині з багатьох країн: Данії, США, Австралії, Англії. До речі, історичною батьківщиною є саме Англія, де цим рукоділлям займались ще в 17 ст.

Ізонитка містить в собі одночасно геометрію, математику, матеріалознавство та образотворче мистецтво. В сучасних творчих умовах використовується для створення сувенірів, подарунків, святкових листівок, а також для оформлення інтер’єрів.

17. Стрінг-арт

Ще один різновид графіки з використанням ниток. Мова йде про стрінг-арт. Його винайшли ткачі в Англії в 16 ст. Малюнок в цій техніці створюється завдяки особливому переплетінню ниток. Для стрінг-арту потрібна дощечка та маленькі цвяхи. Між ними нитки натягують в певному порядку, в результаті чого і формується задуманий малюнок. Він виходить повітряний та легкий для сприйняття.

І раніше, і зараз роботи у техніці стріт-арт використовували для декорування приміщень. Тематично немає жодних обмежень. Сучасні розробки та вдосконалення настільки еволюціонували, що можна навіть замовити набір зі схемою вашого портрета. Все що вам треба буде зробити — покроково виконувати натягування ниток відповідно до інструкції.

Малювання нитками — влучний метафоричний вислів. В певний період часу про стрінг-арт почали забувати. А в середині 19 ст. англійська вчителька з математики Мері Еверест Буль використала цю техніку для наочного прикладу побудови геометричних фігур. Також стрінг-арт завдячує своєю популярністю американському дизайнеру Джону Ейхінгеру. Він створював мандали, починаючи з 1972 року.

З часом поціновувачі натягування ниток на цвяхи побачили ширший творчий та мистецький потенціал. У техніці стрінг-арт створюють не лише симетричні форми, а будь-які зображення. Масштаби залежать виключно від вашої фантазії та творчої наснаги.

18. Зентангл

Цей мистецький напрям дуже молодий. Якщо інші мають історичний шлях в кілька століть, то зентангл був винайдений в 2006 році. Оригінальна техніка малювання, яку кожен може дозволити собі спробувати. Вона полягає у розділенні зображення на частини, а вони оформлюються повторюваними візерунками за чіткими параметрами.

Вам потрібно мати білий квадратний папір 9х9 см та чорні чорнила. Візерунки виконують крапками, прямими та кривими лініями, різноманітними геометричними фігурами. В основі зентанглу абстрактне малювання.

Створення художніх робіт має також психологічний аспект. Воно заспокоює та приносить позитивні емоції. Зентангл порівнюють з медитацією. Для тих, хто любить малювати, створення танглів — чудовий вибір.

19. Маркетрі (мозаїка)

Маркетрі — художній різновид інкрустації. Якщо дати більш детальний опис, то це дерев’яна мозаїка з натурального шпону. З нього виготовляють декоративні елементи, які потім наклеюють на дерев’яну основу. Маркетрі використовують майстри, які займаються декоруванням меблів. Воно не є новим ремеслом, адже його історія починається ще за часів Римської імперії.

Повторне відродження маркетрі почалося в 16 ст. в Італії. Там виготовляли шикарні меблі. Вони були справжніми витворами мистецтва. Їх купували виключно заможні англійці, німці та французи. В наші дні маркетрі також високо цінується.

Інкрустацію роблять не тільки з натурального шпону, але й зі слонової кістки, соломи, панцира черепахи, латуні та олова. Сучасні дизайнери вправно використовують цю техніку. Вони розуміють її естетичну та матеріальну цінність. Якщо говорити про ексклюзивність, то це саме той випадок.

20. Енкаустика

Мистецтво, яке також має давнє походження. Енкаустика — античний живопис гарячими восковими фарбами. Про них знали ще в Стародавньому Єгипті. У техніці енкаустика оформлювали храми, фасади будівель, розписували судна, саркофаги. Пізніше енкаустикою зацікавились греки. Вони немало зробили для розвитку цього мистецтва.

Воскові картини довговічні. Ви можете опанувати цю техніку малювання та створювати роботи невимовної краси. Можна працювати як над картинами, так і створювати листівки, сувеніри.

Роботи в енкаустиці викликають захоплення. Як хобі, вона буде цікава художникам. Її реалізація має технологічні особливості та методи виконання. Енкаустика не просто творче заняття для душі, а напрям в живописі. Його навіть досліджують на науковому рівні та пишуть про нього статті, книги. Якщо ви хочете бути дотичними до мистецтва і любите малювати в незвичайних техніках, варто звернути увагу на енкаустику.

21. Ганутель

Мистецтво виготовлення квітів з шовкової нитки та спірального дроту зародилось на Мальті. Ним займались монахині в храмах. Ганутель використовували для прикрашання статуй святих та вівтарів. Європейці для мистецтва знайшли більш життєве застосування, тож квіти стали використовувати для декорування приміщень та виготовлення прикрас. Для цього хобі потрібні такі матеріали:

  • муліне (металік);
  • шовкові нитки;
  • мідний дріт;
  • ножиці;
  • атласні стрічки.

Ганутель чудово підходить для виготовлення весільних тіар, шпильок для волосся, брошей. Це рукоділля, яке принесе багато задоволення, а вироби матимуть попит при бажанні їх продавати чи робити на замовлення.

22. Ошибана

Ошибана з квітковими мотивами — пресована флористика, батьківщиною якої є Японія. Для картин використовують сушені квіти і інші рослини. Перед художником стоїть завдання скласти композицію зі збереженням текстури та насиченості натуральних матеріалів. Щоб не втратити естетичний ефект, готову роботу поміщають в рамку під скло. З-під нього повністю викачують повітря.

До 19 ст. ошибана існувала та розвивалася виключно в межах Азії. Потім з’явилась в Англії, а звідти вже розповсюдилась по Європі. Ошибана і зараз викликає цікавість, тому нею займаються люди з усього світу.

Якщо основні інструменти є в будь-якому магазині (картон, ножиці, клей, рамка, скло), то над запасами рослинності треба буде попрацювати. Це перший етап до занурення в захопливу ошибану. Треба буде зібрати різноманітні квіти та рослини, засушити їх, обробити, зберігати виключно в темному місці.

Початківці для створення картин користуються готовими схемами та шаблонами, а більш досвідчені керуються фантазією та вже напрацьованим творчим смаком. Ошибана потребує терпіння, зосередженості, акуратності, адже сушені рослини ламкі. І все це вартує того, щоб потім отримати справжнє естетичне задоволення від квіткової аплікації.

У світі ще є безліч цікавих різновидів рукоділля, які бережуть, відроджують або вигадують нові. Кожна людина має можливість вибрати для себе хобі. З ним вона зможе отримати задоволення, радість та втіху.

Для когось хобі вишивка цікава чи малювання картин, а для інших — інкрустація, ізонитка чи скрапбукінг. Головне при виборі керуватись власними інтересами та бажаннями, брати до уваги, що саме викликає творчий інтерес. Тільки в цьому випадку хобі стане невіддільною частиною життя.

 

Переваги роботи з магазином «‎Мережка»

Рукоділля та творчі заняття — в кожному окремому випадку постають питання використання матеріалів, їх вибору та придбання. Магазин «Мережка» — ваш надійний постачальник, в асортименті каталогу якого тисячі позицій та перевірені торгові марки. Від маленької намистинки та найтоншої голки для бісеру до станків для вишивання — тут ви знайдете все необхідне.

Перелік розхідних матеріалів постійно оновлюється та доповнюється. Саме тому майстрині завжди знають, де придбати муліне, стрічки, домоткані полотна, аксесуари та інструменти для різних видів рукоділля. Основні переваги магазину «Мережка»:

  • великий асортимент товарів;
  • ексклюзивні набори для вишивання та шиття;
  • консультування досвідченими майстринями;
  • допомога у виборі матеріалів;
  • ввічливе та дбайливе обслуговування;
  • система кешбеку для постійних покупців;
  • акції та розпродажі.

 

Хобі — відмінний спосіб забути про повсякденні справи та рутину хоча б на одну годину. На цьому творчому шляху «Мережка» завжди готова вас підтримати. Подаруйте собі щастя мати захоплення та справу для душі. Чекаємо вас в нашому магазині.

Поділитись: